
Spis sæsonens råvarer – august
Vi har nu taget fat i den sidste sommermåned, og vi er derfor nået til august måneds råvarer i min serie ”spis sæsonens råvarer”.
De fleste er kommet tilbage fra ferie, og hverdagen er igen over os, men heldigvig byder august på en masse fantastiske råvarer, som vi kan mæske os i, mens vi vænner os til hverdagslivet igen.
Jeg elsker at spise sæsonbaseret, da hver måned byder på de mest fantastiske råvarer, og råvarerne smager bare bedre, når de er i sæson. Når råvarerne kan findes lige uden for døren, skal de heller ikke fragtes fra andre lande – og så er det jo gavnligt for miljøet.
Hindbær
Jeg er helt vild med bær på mange tider af døgnet, og derfor har jeg også taget to med i dette skriv. Det første er hindbær, der har et højt vandindhold, og de lyserøde bær indeholder derfor få kalorier. På trods af det høje vandindhold, er hindbær stadig en god kilde til C-vitamin, B9-vitamin (folat) og E-vitamin. Udover at indeholde en masse vitaminer, smager hindbær himmelsk.
Bærrene kan spises til morgenmaden eller som en snack, men de smager også fantastisk i desserter. Jeg har derfor udviklet en opskrift i samarbejde med Annette på lækre isbarer med hindbær og hvid chokolade.
Brombær
Det andet bær, som jeg vil fremhæve, er brombær. Hvis du går en tur i den danske natur, vil du mange steder finde brombærbuske, som bugner af de skønne mørke bær.
Brombær er desuden en ekstremt god kilde til E-vitamin og indeholder – ligesom hindbærret – forholdsvis få kalorier.
Du kan bruge brombær i din morgenmad, salater og desserter. Jeg synes personligt, de smager virkelig godt i en tærte.
Squash
Squash er en fin grøntsag, som derfor kun giver kroppen meget lidt energi. Det er dog en god kilde til A-vitamin, C-vitamin samt B9-vitamin (folat).
Squash kan bruges i et hav af retter. Hvis du vil bruge dem til noget lidt utraditionelt, så prøv denne opskrift på lækre sprøde squashchips.
Majs
Grillede majs med smør og salt er en klassisk sommerspise, men kogte friske majs smager også fremragende i salater.
Majs er er en god kilde til fibre og antioxidanter og indeholder kalium, magnesium, mangan samt vitaminerne A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin samt folat (B9-vitamin).
Jeg håber, du har mod på at kaste dig ud i at bruge nogle af denne sæsons råvarer i din madlavning.
/Charlotte Harken
Du vil muligvis også synes om

Paneret selleribøf
10. februar 2022
Undgå stress i julen
12. december 2020
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: