Mad

Vintersuppe

Vintersuppe

Selvom de første forårstegn er på vej, er vinteren stadig over os. Og findes der noget bedre end en varm portion suppe på en grå og kold vinterdag?

Vi har her udviklet en opskrift på en vintersuppe, der desuden indeholder sæsonens råvarer. Hvis du vil vide, hvad der ellers er i sæson nu, kan du læse Charlottes nyeste indlæg i hendes serie ”Spis sæsonens råvarer”.

 

Ingredienser til 4 personer

  • 250 g knoldselleri
  • 200 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 250 g persillerødder
  • 1 stort løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 ½ l grøntsagsbouillon
  • ½ dl soyasauce eller Worcestershire sauce
  • 2 dl fløde
  • 1 ½ dl hvidvin (kan udelukkes)
  • Bundt af friske urter såsom timian, rosmarin, laurbærblade (bind bundet sammen med kødsnor eller kom det i et tebrev)
  • Olie
  • Salt og peber

Topping

  • Koriander eller persille
  • Peberrod

 

Sådan gør du

Skræl rodfrugterne, fjern skallen fra løg og hvidløg og skær både rodfrugter, hvidløg og løg i mindre stykker.

Varm lidt olie i en stor gryde, og sauter rodfrugter, hvidløg og løg i ca. 5 minutter ved jævn varme. Tilsæt herefter hvidvin og kog blandingen helt op, så alkoholen fordamper. Efter lidt tid tilsættes grøntsagsbouillon, soyasauce og Wocestershire sauce sammen med bundtet af krydderurter. Lad det simre i 45 minutter.

Tag bundet med krydderurter op af gryden, og blend suppen med en stavblender i gryden eller i en blender. Smag suppen til med fløde, salt og peber, og lad den simre lidt videre, indtil den skal serveres.

Servér suppen med friske krydderurter. Du kan også rive lidt frisk peberrod udover suppen, hvis den trænger til en smule mere skarphed.

Vintersuppe peberrod

 

 

 

 

 

Velbekomme!

 

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *