
Et lille superfrø
Det er her, der og alle vegne, og hjemme hos os er vi også yderst begejstrede. Chiafrø er blevet yderst populære og vi bruger det i mange forskellige sammenhænge.
Jeg har tidligere postet et foto på Instagram af vores chiakarse, som er lige så nemt at dyrke som den karse, de fleste kender særligt fra påsketiden. En mere velkendt måde at bruge chiafrø på, er i en kold chiagrød, der mætter og smager rigtig lækkert..
Chiafrø har gode nærringstoffer
Chiafrø er navnet på frø af planten Salvia hispanica, som oprindeligt stammer fra Mellemamerika. Frøene har et højt indhold af planteolier, især de flerumættede omega 3-olier. Derudover indeholder de også andre gode ting som kalk, kalium, jern, antioxidanter og har et højt indhold af kostfibre. Derfor betragtes de som en slags “superfood”.
Frøene er ikke blot sunde, men de mætter også utroligt meget, da de svulmer op nede i maven og giver en hurtigere mæthedsfornemmelse. Oven i det hele indeholder de relativt få kalorier – kæmpe win!
Som sagt kan du bruge chiafrø i mange sammenhænge. De kan bruges i din morgenmad, smoothies, bagværk og meget andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Dog må man ikke overdrive med indtagelsen af chiafrø, og ifølge anbefalingerne er 15 gram dagligt det maksimale indtag.
Opskrift på kold chiagrød:
- 3 spsk. chiafrø
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 dl havredrik
Rør ingredienserne sammen, og lad det hvile 30-40 min ved stuetemperatur. Derefter stilles det i køleskabet natten over, og så er det klar til at blive spist næste dag.
Grøden smager fantastisk, hvis du putter den ovenpå skyr med vaniljesmag og topper med frisk frugt ?
Opskrift på chiakarse
- Chiafrø
- Vat
- Vand
Put lidt vat på en tallerken eller i et lille fad. Herefter skal du blot fugte vattet og tilføj den mængde chiafrø, der passer til tallerkenen. De kommende dage skal du sørge for, at vattet konstant er fugtigt. Der går ca. 5-6 dage, før du kan bruge karsen. Karsen passer perfekt som topping på diverse rugbrødsmadder.
Charlotte Harken
Du vil muligvis også synes om

Vinterferie i et nedlukket Danmark
10. februar 2021
Fuldmåne og søvn
18. januar 2021
En kommentar
Pingback: