Der er forskel på fedt
29. april 2022Nogle mennesker mener, at vi helt skal undgå fedt, og det er på sin vis også rigtigt, hvis vi taler om det ”dårlige fedt”. Vores krop har til gengæld brug for det ”sunde fedt” for at fungere optimalt. Men hvad er egentligt forskellen på fedt? Og hvilken type fedt er i grunden god for dig? Det vil jeg gøre dig klogere på her i dette indlæg.
Hvad er forskellen på vand- og fedtopløselige vitaminer?
Du har nok efterhånden hørt, at vitaminer er vigtige for dit ve og vel. Der findes mange vitaminer, og der er faktisk forskel på, hvorvidt de er vand- eller fedtopløselige.
Kulhydrater er ikke kun noget, man skal undgå
Der er efterhånden flere og flere, der er blevet en smule kulhydratforskrækkede. Det er da også vigtigt at understrege, at man ikke skal spise uanede mængder af dem, men det er samtidig vigtigt at slå fast, at kulhydrater heller ikke…
Stegt spidskål
Vi elsker spidskål, og da kålsorten er i sæson, er det oplagt at bruge den i din madlavning netop nu. Du kan for eksempel lave stegt spidskål, som vi har gjort her.
Spis sæsonens råvarer – marts
Når du er nået igennem dette indlæg, har jeg gennemgået alle måneders ”sæsonråvarer” gennem et helt år. Dette indlæg bliver derfor det sidste i serien ”Spis sæsonens råvarer” for denne gang.
Smørstegte ræddiker
Kender du ræddike? Den skønne rodfrugt er i familie med radisen, og den er faktisk i sæson lige nu.
Forårsrengøring i kroppen
Det kan virkelig mærkes på energikontoen, at vi går lysere tider i møde. Forårets velkomst er for mig en oplagt anledning til at lave en indre forårsrengøring og få ryddet op og ændret dårlige vaner.
Vintersuppe
Selvom de første forårstegn er på vej, er vinteren stadig over os. Og findes der noget bedre end en varm portion suppe på en grå og kold vinterdag?
Paneret selleribøf
Selleribøf er en genial ret, hvis du er vegetar eller blot ønsker flere kødfrie dage, og så er det ovenikøbet nemt at lave og smager skønt.
Spis sæsonens råvarer – februar
Selvom de fleste mest af alt forbinder februar med snaskede fastelavnsboller, så er der altså også en masse fantastiske råvarer i sæson, som er en smule sundere.
Husker du kostfibrene?
Jeg er stor fan af kostfibre, fordi de har så mange gunstige egenskaber, der gavner vores system. Jeg vil i dette blogindlæg guide dig igennem, hvorfor kostfibre er så vigtige, og hvorfor de gavner din krop.