Rosenkålssalat med appelsin, pære og granatæble
Det er sæson for rosenkål, og de små kålhoveder er sprængfyldte med gode næringsstoffer. Vi har derfor udviklet en opskrift på en rosenkålssalat med pære, appelsin, julesalat og granatæble. Rosenkål har et højt indhold af kostfibre, som giver kroppen en…
Styrk din fordøjelse i juletiden
December måneds mange fornøjelser er hård kost for vores fordøjelse. Juletiden er ofte fyldt med en masse fed mad og sukkerfyldte sager, og det er vores fordøjelse altså ikke glad for. Jeg lider selv af oppustet mave og ubehag i…
Få energien tilbage i de mørke tider
Du kender det sikkert. Når efteråret og vinteren er over os, kan dagene ofte føles meget lange, og man kan føle sig helt slatten og energiforladt. Jeg oplever i hvert fald selv, at jeg er mere træt og har mindre…
En klassisk tranebærsauce og en med rosmarin
Du kender måske tranebærsauce fra den amerikanske højtid Thanksgiving, men saucen egner sig også godt til de danske vinterretter.
Spis sæsonens råvarer – november
Vi har taget hul på den sidste efterårsmåned, og det betyder, at de mørke måneder for alvor er over os. Vi er derfor også nået til november måneds råvarer i min serie ”spis sæsonens råvarer”.
Grønkålssalat med årstidens æbler
Grønkål er sprængfyldt med vitaminer og næringsstoffer, og kålsorten er lige nu i sæson. Du kan for eksempel lave en lækker grønkålssalat, der passer perfekt som tilbehør til efterårets og vinterens skønne retter.
Stegt grønkål
Lige nu er grønkål overalt at finde i de danske supermarkeder, og det er derfor oplagt at bruge den vitaminfyldte kålsort i din madlavning, mens den er i sæson. Du kan for eksempel lave stegt grønkål, som er en nem…
Bøgehattesuppe med kartofler
Det er netop nu sæson for bøgehatte, og når man tænker på vejret, er suppe også en oplagt spise. Hvorfor ikke slå de to ting sammen med en lækker bøgehattesuppe? Suppen indeholder også kartofler, der er med til at give…
Forbered din krop på de mørke måneder
Efteråret har for alvor taget fat, og med de mørkere måneder følger der også snue, hoste og øget træthed. Jeg sørger derfor altid for at være forberedt, og jeg har allerede omarrangeret i mit husapotek, så årstidens vigtigste kosttilskud står…
Græskarvafler
Halloween står for døren, og det betyder også, at det er højsæson for græskar. Græskar smager fantastisk i både det søde og salte køkken. Her har jeg brugt frugten til de skønneste græskarvafler, men du kan bruge den på et…