
Bøgehattesuppe med kartofler
Det er netop nu sæson for bøgehatte, og når man tænker på vejret, er suppe også en oplagt spise. Hvorfor ikke slå de to ting sammen med en lækker bøgehattesuppe?
Suppen indeholder også kartofler, der er med til at give en god mæthedsfornemmelse samt en cremet konsistens.
Ingredienser til 4 personer
- 300 g bøgehatte
- Olivenolie til stegning
- 300 g kartofler
- 2 løg
- 1 liter vand
- Salt og peber
- varmende krydderier såsom chiliflager
- Friske krydderurter
- Suppen kan evt. suppleres med creme fraiche og et stykke brød
Sådan gør du
Skyl svampene ganske let, og hak dem sammen med løgene.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver eller mindre stykker.
Sautér svampe og løg i olivenolie i 10-15 minutter og smag til med salt og peber. Tilsæt herefter kartofler og vand, bring suppen i kog og lad den simre i 15 minutter.
Når suppen har kogt i et kvarters tid, hældes den over i en blender, hvor den blendes ganske kort, så der stadig er lidt bid i grøntsagerne.
Hæld suppen tilbage i gryden, kog den op og smag til med krydderier efter behov og smag.
Suppen bliver ekstra lækker, hvis du serverer den med creme fraiche, friske krydderurter såsom koriander og et stykke lækkert brød.
Stegte bøgehatte smager også skønt
Du kan også prøve at stege bøgehattene i olivenolie og smør, og toppe dem efterfølgende med lidt hakkede friske urter, lidt citronsaft, salt og peber og eventuelt en håndfuld hakkede nødder eller kerner.
De stegte svampe smager skønt som tilbehør til både kød og fisk eller blot som en lille let frokostret.
Hvis du vil vide mere om, hvilke råvarer der ellers er i sæson nu, kan du læse Charlottes blogindlæg, hvor hun sætter fokus på november måneds råvarer.
Velbekomme!
/Annette og Charlotte

Stegt grønkål
Du vil muligvis også synes om

Spis sæsonens råvarer – august
8. august 2021
Skøn efterårstærte med æbler og pærer
12. september 2021
En kommentar
Pingback: