Mad

Forfriskende opskrifter med rabarber

Rabarber er i sæson netop nu, og for mig er den syrlige grøntsag indbegrebet af sommer og sol.

Jeg har udviklet 3 lækre opskrifter til dig, hvor grøntsagen indgår. Opskrifterne passer perfekt til de forhåbentligt mange sommeraftener på terrassen.

Rabarber

 

 

 

 

 

Hjemmelavet rabarbersaft

Rabarbersaft

 

 

 

 

 

Rabarbersaft er perfekt til at slukke tørsten i sommervarmen, og så er det ovenikøbet nemt at lave.

Ingredienser

  • 1 liter vand
  • 500 g rabarber
  • 180 g sukker
  • 2 stjerneanis
  • 1 vaniljestang eller 1/2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis og vanilje i en gryde, og lad hele herligheden koge i 10 minutter.

Tag gryden af varmen, og si stjerneanis fra med det samme, så de ikke dominerer smagen for meget. Lad herefter saften køle af.

Sigt saften, og hæld den direkte på en rengjort skoldet flaske. Du kan eventuelt også skylde flasken i atamon for en længere holdbarhed.

Saften kan holde sig i ca. 14 dage på køl.

Fortynd saften med vand, danskvand, boblende cava eller andre lækkerier.

 

Råsyltede rabarber

Du kan både bruge råsyltede rabarber i det søde og salte køkken. Jeg har netop nu et glas stående i køleskabet, så jeg har til desserter og salater i den kommende tid.

Råsyltede rabarber

 

 

 

 

 

Ingredienser

  • 5 stængler rabarber
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 dl æblecidereddike
  • 150 g sukker

Sådan gør du

Skær rabarberstænglerne i tern, og kom dem ned i et rengjort og skoldet glas.

Kom vand, æblecidereddike og sukker i en gryde, og kog blandingen indtil sukkerkornene er opløste.

Hæld den varme lage over rabarberne, sæt låg på glasset og lad det hele trække i køleskabet i minimum 3 dage.

 

Rabarber-sommersalat

Salat med rabarber

 

 

 

 

 

Som jeg nævnte før, så kan råsyltede rabarber bruges i salater. Jeg har derfor udviklet en opskrift på en sommersalat, hvor de råsyltede rabarbere passer perfekt ind.

Ingredienser til 2 personer

  • 4 hvide asparges
  • 2 store håndfulde salat efter ønske
  • 1 dl råsyltede rabarber
  • 1 tynd skive rugbrød
  • 1/2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • Sort peber

Dijon-rabarber dressing

  • 1 spsk. lage fra de råsyltede rabarbere
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. Dijon-sennep
  • Smages til med salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

Rist rugbrødet på en pande med olie og drys med salt og en smule peber.

Skræl de hvide asparges, og bræk det nederste trævlede stykke af. Kog aspargesene i letsaltet vand i 2 minutter, og overhæld dem bagefter med iskoldt vand.

Vend salaten sammen med dressingen, og anret den med de hvide asparges, råsyltede rabarber og knuste sprøde rugbrødschips. Top med hakkede nødder og/eller chiafrø.

 

Velbekomme!

/Charlotte Harken

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *