
Græskarvafler
Halloween står for døren, og det betyder også, at det er højsæson for græskar.
Græskar smager fantastisk i både det søde og salte køkken. Her har jeg brugt frugten til de skønneste græskarvafler, men du kan bruge den på et utal af måder.
Du kan for eksempel også prøve vores opskrift på en Pumpkin Spice Latte. Latten består af en græskarpurre, som laves om til en græskarsirup. Du får altså hele tre opskrifter i én, og de enkelte elementer kan også bruges i andre sammenhænge, hvis det lyster.
Jeg tog mine piger med i køkkenet, da vi skulle lave græskarvaflerne, og det var superhyggeligt. Jeg elsker at have dem med køkkenet, og det er en god efterårsaktivitet for hele familien.
Ingredienser til 8-10 græskarvafler:
- ½ Hokkaidogræskar
- 1 dl sukker eller rørsukker
- 5 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt ingefær
- 2 ½ dl mælk
- 3 æg
- 1 økologisk citron
Sådan gør du:
Start med at tænde din ovn på 180 grader.
Skær skrællen af græskarret. Fjern dernæst hele kernehuset, og skær græskarret ud i tern. Fordel stykkerne på en bageplade, og bag græskarternene i 25 min. Lad dem køle af, og blend dem herefter til en fin pure.
Bland sukker, mel, bagepulver, ingefær, salt og mælk i en skål, og pisk blandingen sammen til en ensartet masse. Tilsæt græskarpure, æg, fintrevet citronskal samt saften fra citronen, og pisk det hele sammen igen.
Nu er vaffeldejen klar til at komme i vaffeljernet. Det er vigtigt, du husker at smøre vaffeljernet inden, så dine vafler ikke sidder fast.
Græskarvaflerne kan spises både varme og kolde. Hvis du spiser dem varme, kan jeg anbefale at spise dem med flødeskum, friske bær samt hakkede mandler. Når de er kolde, er de gode til en hurtig snack eller i madpakken.
Hvis du vil vide mere om, hvilke råvarer der ellers er i sæson her i oktober, kan du læse mit blogindlæg i serien ”Spis sæsonens råvarer’’. Her sætter jeg hver måned fokus på Danmarks fantastiske råvarer. Du finder indlægget her.
Velbekomme!
/Charlotte Harken
Du vil muligvis også synes om

Ginkgo biloba – det smukke tempeltræ
13. november 2020
Stegt grønkål
7. november 2021