Mad

Grønkålssalat med årstidens æbler

Grønkål er sprængfyldt med vitaminer og næringsstoffer, og kålsorten er lige nu i sæson. Du kan for eksempel lave en lækker grønkålssalat, der passer perfekt som tilbehør til efterårets og vinterens skønne retter.

Grønkål er en god kilde til vitaminerne A, B, C og E, og har desuden et højt indhold af folat (B9-vitamin). Derudover indeholder grønkål få kalorier, er en god kilde til kostfibre og holder gang i din fordøjelse.

Grønkålssalat

Ingredienser til grønkålssalaten

  • 2 æbler
  • 2 store håndfulde grønkål
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld tørrede tranebær
  • Topping efter eget ønske

Dressing

  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. frisk citronsaft
  • Salt og peber

Grønkålssalat

Sådan gør du

Riv grønkålsbladene af stilkene og skyl dem. Hvis du har en juicer, er det oplagt at bruge stilkene til juice, da de indeholder mange gode nærringstoffer. I mange supermarkeder kan du også købe færdighakket og skyllet grønkål i poser, hvis det skal være ekstra nemt.

Hak nu bladene groft eller riv dem mindre stykker. Det kan være en god idé at kramme grønkålen en smule med dine hænder, da det gør grønkålen mindre stiv, og derved nemmere for din mave at fordøje.

Snit rødløget fint, skær æblerne i tynde skiver, og bland det sammen med grønkålen i en skål.

Rør dressingen sammen, og vend den rundt i salaten. Du kan sagtens erstatte dressingen med en anden dressing, hvis du fortrækker dette.

Top salaten med eksempelvis nødder, kerner, tørret frugt, hakket krydderurter eller granatæblekerner, og så er den ellers klar til at blive serveret.

 

Hvis du vil vide mere om, hvilke råvarer der ellers er i sæson nu, kan du læse Charlottes blogindlæg, hvor hun sætter fokus på november måneds råvarer.

 

Velbekomme! 

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *