
Havredrømme med blåbær
Om du bruger havredrømme som morgenmad eller en snack er et fedt – de kan nemlig det hele. Opskriften kan også laves i en vegansk udgave, og hvis du har lyst, kan du erstatte blåbærrene med andre bær.
Ingredienser til 8-12 stk.
- 225 gram havregryn – gerne grovvalsede
- 1 ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2 æg
- 1 dl ahornsirup eller honning
- 5 dl mælk eller plantedrik
- 3 spsk. smør eller kokosolie
- 2 tsk vanilje-ekstrakt
- 250 g frosne eller friske blåbær (eller andre bær)
- 1 spsk. kanelsukker til drysse ovenpå havdrømmene inden de bages
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 grader, og smør en 23×23 bageform med fedtstof og sæt den til side til senere.
Miks havregryn, bagepulver, salt og sukker i en skål.
Smelt smør eller kokosolie i gryde
Pisk æg og vanilje sammen i en skål, tilsæt smør og mælk/plantedrik og pisk igen. Tilsæt herefter de tørre ingredienser og rør grundigt. Vend til sidst blåbærrene forsigtigt i og hæld blandingen op i bageformen. Drys evt. med kanelsukker inden bagning.
Bag dine havredrømme i 30-40 minutter til de er gyldne. De skal bage i kortere tid, hvis du bruger friske bær.
Lad havdrømmene køle af i 15 minutter og skær dem ud i firkanter.
Opbevar dem i køleskabet, og lun dem inden servering. Havredrømmene smager skønt sammen med en smule skyr eller hakkede nødder og bananskiver.
Velbekomme!
/Annette og Charlotte Harken
Du vil muligvis også synes om

Skøn efterårstærte med æbler og pærer
12. september 2021
Forbered din hud på årstidens skift
30. marts 2021