Mad

Havredrømme med blåbær

Om du bruger havredrømme som morgenmad eller en snack er et fedt – de kan nemlig det hele. Opskriften kan også laves i en vegansk udgave, og hvis du har lyst, kan du erstatte blåbærrene med andre bær.

Havredrømme med blåbær

Ingredienser til 8-12 stk.

  • 225 gram havregryn – gerne grovvalsede
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 æg
  • 1 dl ahornsirup eller honning
  • 5 dl mælk eller plantedrik
  • 3 spsk. smør eller kokosolie
  • 2 tsk vanilje-ekstrakt
  • 250 g frosne eller friske blåbær (eller andre bær)
  • 1 spsk. kanelsukker til drysse ovenpå havdrømmene inden de bages

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175 grader, og smør en 23×23 bageform med fedtstof og sæt den til side til senere.

Miks havregryn, bagepulver, salt og sukker i en skål.

Smelt smør eller kokosolie i gryde

Pisk æg og vanilje sammen i en skål, tilsæt smør og mælk/plantedrik og pisk igen. Tilsæt herefter de tørre ingredienser og rør grundigt. Vend til sidst blåbærrene forsigtigt i og hæld blandingen op i bageformen. Drys evt. med kanelsukker inden bagning.

Bag dine havredrømme i 30-40 minutter til de er gyldne. De skal bage i kortere tid, hvis du bruger friske bær.

Lad havdrømmene køle af i 15 minutter og skær dem ud i firkanter.

Opbevar dem i køleskabet, og lun dem inden servering. Havredrømmene smager skønt sammen med en smule skyr eller hakkede nødder og bananskiver.

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *