Mad

Hjemmelavet nøddesmør  

Nøddesmør smager fantastisk og du kan nemt lave det selv. Nøddesmør giver desuden en god mæthedsfornemmelse, da det laves på nødder og frø, som har et højt, nærende og mættende indhold af proteiner, fibre og essentielle fedtsyrer.

Det kræver lidt tålmodig at lave, da det tager tid at blende nødderne til den ønskede konsistens, men det er det hele værd!

Vi har udviklet 3 forskellige opskrifter på nøddesmør til dig, som hver især smager helt forrygende!

Hjemmelave nøddesmør

Mandel-kanel-smørepålæg

  • 200 g mandler
  • 1 tsk stødt kanel

Blend mandlerne til de har en cremet konsistens. Tilsæt kanel og blend igen. Kom mandel-kanel-smøren i en ren beholder med låg, og opbevar den et køligt sted.

Opskrift på hasselnød-kakao-smørepålæg

  • 200 g hasselnødder
  • 2 tsk rå kakaopulver

Blend hasselnødderne til de har en cremet konsistens. Tilsæt kakaopulver og blend igen. Hvis du ønsker mere sødme, kan du søde den med Stevia MaxSød, Birkesød eller et andet naturligt sødemiddel. Kom hasselnød-kakao-smøren i en ren beholder med låg, og opbevar den et køligt sted.

Cashew-mandelsmørepålæg

  • 100 gram cashewnødder
  • 50 g mandler
  • 1 tsk Himalaya salt

Rist cashewnødderne i en ovn, der er forvarmet til 160 grader, indtil de er let brune. Blend cashewnødderne og mandlerne til de har en cremet konsistens. Kom cashew-mandelsmøren i en ren beholder med låg, og opbevar den et køligt sted.

Prøv for eksempel at smøre nøddesmøren på en bananskive, så har du en helt fantastisk snack.

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *