Danske råvarer i sæson,  Mad,  Natur

Køl ned i sommervarmen med en forfriskende hyldeblomstsorbet

Vi elsker is og især hen over sommeren, når vi trænger til at køle lidt ned. Vi har derfor udviklet en opskrift på en lækker hyldeblomstsorbet, som er perfekt, hvis du trænger til en frisk og kølig snack eller dessert.

Hvis du er en af dem, som har lavet hyldeblomstsaft år, så er det oplagt at bruge saften her. Hvis det ikke er tilfældet, kan du selvfølgelig også brugt en købt saft – det smager skønt uanset hvad.

Hyldeblomstsorbet

Ingredienser:

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 25 gram flormelis
  • 3 dl hyldeblomstsaft
  • 3 dl vand
  • 1 lime – gerne økologisk

Hyldeblomstsorbet

Sådan gør du:

Start med at piske æggehvider og flormelis til en stiv masse. Når du kan vende skålen på hovedet, uden massen falder ud, så er hviderne tilpas stive.

Bland hyldeblomstsaft sammen med vand.

Vend forsigtigt æggehvider, saft og en smule reven limeskal sammen med en dejskraber, til du har en ensformig masse.

Kør din hyldeblomstsorbet på en ismaskine i cirka 30 minutter, og hæld den derefter i en beholder, som sættes på frost.

Og voila! Nu har du den mest hyldeblomstsorbet, som du kan nyde med dine gæster eller alene hen over sommeren. Men pas på; den er stærkt vanedannende 😉

Hyldeblomstsorbet

 

 

 

 

 

Hyldeblomst er forresten en af de råvarer, som er i fokus i juli måned i Charlottes serie ”Spis sæsonens råvarer”. Hvis du vil læse mere om hyldeblomst og de andre råvarer fra juli måned så klik her.

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *