Mad

Paneret selleribøf

Paneret selleribøf

 

 

 

 

 

Selleribøf er en genial ret, hvis du er vegetar eller blot ønsker flere kødfrie dage, og så er det ovenikøbet nemt at lave og smager skønt.

Det er desuden sæson for selleri, så det er bare med at spise løs. Hvis du vil vide mere om, hvad der ellers er i sæson her i februar måned, kan du læse Charlottes indlæg i hendes serie ”Spis sæsonens råvarer”.

Det skal du bruge til 8 selleribøffer

  • 1 knoldselleri
  • 1 æg
  • 1 dl Pankorasp
  • 175 gr. revet ost
  • 1 dl hakket grønt såsom persille eller koriander
  • Olie og smør til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Selleribøf

 

 

 

 

 

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Skær sellerien i skiver af ca. 1 cm tykkelse og fjern skrællen.

Pisk ægget i en dyb tallerken. Bland ost, rasp, hakket grønt, salt og peber i et fad. Vend selleriskiverne i æg og derefter i raspblanding og tryk paneringen godt fast.

Brun selleribøfferne i smør og olie på en pande ved jævn varme i 2 min på hver side. Læg dem herefter på en bageplade med bagepapir, og bag dem i oven i 12 minutter. Det er en god ide at vende selleribøfferne undervejs, så de bliver bagt jævnt.

 

 

 

 

 

Du kan for eksempel servere selleribøfferne med en lækker salat, ovnbagte grøntsager, cremefraiche og grønt drys.

 

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *