
Paneret selleribøf
Selleribøf er en genial ret, hvis du er vegetar eller blot ønsker flere kødfrie dage, og så er det ovenikøbet nemt at lave og smager skønt.
Det er desuden sæson for selleri, så det er bare med at spise løs. Hvis du vil vide mere om, hvad der ellers er i sæson her i februar måned, kan du læse Charlottes indlæg i hendes serie ”Spis sæsonens råvarer”.
Det skal du bruge til 8 selleribøffer
- 1 knoldselleri
- 1 æg
- 1 dl Pankorasp
- 175 gr. revet ost
- 1 dl hakket grønt såsom persille eller koriander
- Olie og smør til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
Skær sellerien i skiver af ca. 1 cm tykkelse og fjern skrællen.
Pisk ægget i en dyb tallerken. Bland ost, rasp, hakket grønt, salt og peber i et fad. Vend selleriskiverne i æg og derefter i raspblanding og tryk paneringen godt fast.
Brun selleribøfferne i smør og olie på en pande ved jævn varme i 2 min på hver side. Læg dem herefter på en bageplade med bagepapir, og bag dem i oven i 12 minutter. Det er en god ide at vende selleribøfferne undervejs, så de bliver bagt jævnt.
Du kan for eksempel servere selleribøfferne med en lækker salat, ovnbagte grøntsager, cremefraiche og grønt drys.
Velbekomme!
/Annette og Charlotte Harken

Spis sæsonens råvarer – februar

Vintersuppe
Du vil muligvis også synes om

En uge med træning
5. november 2020
En anderledes vinterferie
12. februar 2021
En kommentar
Pingback: