Mad

Pastinakbøffer

Pastinakbøffer burger

 

 

 

 

 

Selvom vi begge spiser kød, så er det også skønt med lidt afveksling. Vi har derfor udviklet denne opskrift på pastinakbøffer, som både egner sig til kolde og varme retter eller er et fantastisk alternativ til burgerbøffen sammen med karamelliserede løg.

Pastinakker er desuden i sæson, så det er derfor oplagt at lave pastinakbøffer nu. Hvis du vil vide mere om, hvad der er i sæson her i januar, kan du læse Charlottes blogindlæg i hendes serie  ”Spis sæsonens råvarer”.

Det skal du bruge til 8-9 bøffer

 ingredienser

 

 

 

 

 

  • 300 gr. pastinak
  • 1 gulerod (ca. 85g)
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk koriander eller persille
  • 1 forårsløg
  • Saften fra 1 lime
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 85 gr. hvedemel
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Sådan gør du

Vask pastinakker og gulerod grundigt eller skræl dem. Riv dem herefter på den grove side af et rivejern, og kom dem over i en stor skål.

Pil rødløg og hvidløg og riv dem på den fine side af rivejernet, og tilføj dem til skålen.

Skyl og hak forårsløg og koriander/persille fint, og tilføj også dem til de andre ingredienser sammen med limesaften. Tilsæt herefter krydderierne og bland det hele godt sammen, husk at smage til med alt og peber.

Form blandingen til bøffer, og steg dem i lidt olivenolie ved medium varme, indtil de er gyldne og faste i konsistensen.

Pastinakbøffer rå

 

 

 

 

 

Pastinakbøffer på panden

 

 

 

 

 

Pastinakbøffer

 

 

 

 

 

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *