
Rødkål med krydderier og æbler
Når det er jul, hører rødkål sig til. Vi har her piftet den klassiske rødkål op med æbler og julens krydderier.
Rødkål er desuden en utrolig sund spise, da den har et højt indhold af C- og K-vitamin, som styrker dit immunforsvar og knogler.
Det skal du bruge
- 500 g rødkål
- 2 æbler
- 4 spsk. æbleeddike
- 1 dl hyldeblomstkoncentrat
- 2 tsk knust stjerneanis
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk hele nelliker (evt. bundet ind i gaze eller et tefilter)
- 3 spsk. Sirup, fx ahornsirup
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Snit rødkålen fint. Fjern kernehusene fra æblerne, og skær dem i tynde skiver eller i tern.
Kom rødkålen og æblerne i en gryde sammen med krydderier, sirup, eddike, salt og peber og overhæld ingredienserne med hyldeblomstkoncentrat. Læg låg på og bring blandingen i kog, hvorefter den skal småsimre ved svag varme i ca. 10 min under omrøring.
Smag til sidst rødkålen til med salt og peber samt sirup, hvis du ønsker mere sødme.
Hvis du vil vide mere om, hvilke råvarer der ellers er i sæson her i december, kan du læse Charlottes blogindlæg i serien ”Spis sæsonens råvarer”. Her sætter hun hver måned fokus på Danmarks fantastiske råvarer. Du finder indlægget her (LINK).
Velbekomme!
/Annette og Charlotte Harken
Du vil muligvis også synes om

Rosenkålssalat med appelsin, pære og granatæble
10. december 2021
Snig dine helsekostprodukter ned i en smoothie
9. januar 2021
En kommentar
Pingback: