Mad

Saftigt bananbrød med espressoglasur

Der er startet lidt af et banantema, hvor vi allerede har delt vores opskrifter på bananpandekager og lækker banan nice cream med dig. I dag vil vi fortsætte temaet og dele endnu en bananopskrift med dig; saftigt bananbrød med espressoglasur.

Som du nok kan regne ud, så er vi vilde med at bruge bananer i søde retter og til forskellige snacks. Den lækre frugt giver en god mæthedsfornemmelse, og samtidig tilfører den en masse naturlig sødme til dine retter som bliver populære hos både børn og voksne. Desuden er bananer fulde af fibre, vitaminer og mineraler, og de har et højt indhold af tryptofan.

Bananbrød er en oplagt mulighed for at få brugt sine meget modne bananer. Dine modne og brune bananer giver brødet en dejlig sødme og tilfører en masse fugt, der gør brødet virkelig svampet og lækkert.

Bananbrød

 

 

Ingredienser

  • 250 g hvedemel eller anden meltype
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl afkølet espressokaffe
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk kanel
  • 2 store æg
  • 130 g brun farin
  • 1 dl plantedrik (du kan for eksempel bruge mandel-, havre-, ris- eller sojadrik)
  • 1 dl blød eller smeltet og afkølet kokosolie
  • 4 bananer
  • 1 tsk vaniljeekstrakt

Espresso glasur

  • 185 g flormelis
  • ½ dl friskbrygget og afkølet espresso
  • 1 tsk plantemælk
  • ½ tsk vaniljeekstrakt

Bananbrød

 

 

Fremgangsmåde

 

Bananbrød

Forvarm ovnen til 160 grader.

Pisk æg og brun farin grundigt sammen i en stor skål, tilsæt mælk og kokosolie og pisk igen.

Mos bananerne og tilsæt dem sammen med vaniljeekstrakt.

Bland mel, bagepulver, kanel og salt i en skål og tilsæt det til massen.

Smør en 30×11 cm brødform med fedtstof og hæld massen ned i formen.

Sæt brødformen på den midterste bageplade i ovnen og bag brødet i 75-85 minutter eller indtil midten af brødet er gennembagt. Tjek med en gaffel, kødnål, strikkepind eller lignende undervejs. Hvis du synes, kagen begynder at blive for brun i overfladen, kan du dække den til med et stykke stanniol til den er bagt færdig.

Tag brødet ud af ovnen, og lad det køle af i formen i ca. 20 minutter.

Vend brødet ud på en tallerken, og lad det køle helt af inden du kommer espressoglasur på.

 

Glasur – laves mens kagen køler af

Pisk ingredienserne sammen, indtil du har en jævn glasur. Tilsæt væsken lidt ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd. Hæld glasuren ud over bananbrødet, og lad det sætte sig i 30 minutter, inden du skærer brødet i skiver.

 

Velbekomme!

/Charlotte og Annette Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *