Danske råvarer i sæson,  Mad,  Natur

Salat med mælkebøtter og bøgeblade

Den danske natur er for alvor ved at springe ud, og lige nu bugner den af mælkebøtter og bøgeblade, som begge egner sig perfekt i en salat

Mælkebøtter og bøgeblade er desuden sprængfyldt med gode næringsstoffer, hvilket også er en af grundene til, at det er nogle af de råvarer, som jeg har fokus på her i maj måned i min serie ”Spis sæsonens råvarer”.

Salaten kan sagtens nydes alene, men den egner sig også perfekt til et stykke fisk eller fjerkræ.

Salat med mælkebøtter og bøgeblade

Ingredienser til 2 personer:

  • 2 håndfulde nyudsprungne bøgeblade
  • 1 håndfuld friske mælkebøtteblade
  • ½ frisée salathoved
  • 1 salatløg
  • 1 spsk. eddike – gerne æbleeddike
  • 2 spsk. koldpresset olie eller Ecolomega, der har skøn og frisk citrussmag
  • 1 tsk. honning
  • Havsalt eller Himalaya salt
  • Friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Vask mælkebøtter, bøgeblade, og frisée-salat, og dup efterfølgende bladene forsigtigt i et viskestykke, så de ikke er drivvåde.

Pil salatløg, skær i to halve og snit i fine strimler.

Rør olie, eddike, honning, salt og peber sammen til en dressing

Vend alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber. Du kan også vælge at pynte salaten af med nødder, hampefrø eller chiafrø.

 

/Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *