
Skru op for efterårshyggen med en Pumpkin Spice Latte
Efteråret og græskarrene er over os – og derfor må vi dele vores opskrift på Pumpkin Spice Latte med dig. Den er ideel til at varme dig på her i efterårskulden.
Latten består af en græskarpurre, som laves om til en græskarsirup. Du får altså hele 3 opskrifter i en, og de enkelte elementer kan også bruges i andre sammenhænge, hvis det lyster.
Der findes for eksempel et utal af måder, hvorpå græskarpuré kan bruges. Den kan både bruges i det salte og søde køkken, vi anbefaler dig at google dig frem til dens mange anvendelsesmuligheder. Du kan også være heldig at finde græskarpuré i nogle supermarkeder, men det er ikke alle, der forhandler det.
Græskarpuré
Start med at skære skrællen af et græskar, vi anbefaler, du bruger Hokkaido.
Fjern kerner og det trevlede græskarkød med en ske. Gem gerne kernerne, da de smager skønt, hvis du skyller, tørrer og rister dem på en pande med salt.
Skær dit græskar ud i tern, og kog ternene møre i en gryde med lidt vand. Du kan også, bage dem møre i ovnen, hvis du foretrækker det.
Blend til sidst de møre græskartern til en fin og ensartet puré.
Pumpkin Spice-sirup
Det skal du bruge:
- 2 dl vand
- 50 g brun farin eller mørk muscovadosukker
- 100 g sukker
- 1 dl græskarpuré
- 1 tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt nellike
- ½ tsk revet eller stødt muskatnød
- 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du:
Rør græskarpuré sammen med krydderierne og vanilje, og sæt blandingen til side.
Kom vand og sukker i en gryde, og varm det langsomt op, uden massen koger.
Når sukkeret er helt opløst, skal græskarblandingen op i gryden, og det hele skal herefter småsimre i ca. 15 minutter.
Si nu den færdige sirup gennem en finmasket sigte, osteklæde eller lignende, og hæld den i et glas eller en flaske. Lad den herefter afkøle.
Siruppen kan holde sig i flere måneder på køl, og du kan derfor sagtens lave en stor portion.
Pumpkin Spice Latte
Tilbered din Café latte, som du plejer at gøre det. Du kan også blot lave en helt normal kop kaffe med mælk, hvis du foretrækker dette.
Smag din kaffe til med 1-2 tsk Pumpkin Spice sirup, pynt den evt. med flødeskum og et drys kanel på toppen.
Velbekomme!
/Annette og Charlotte Harken

Efteråret er tid til te
Du vil muligvis også synes om

Lav dine egne syltede rødbeder
12. september 2021
Danmark tæller skridt
18. februar 2021
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: