Danske råvarer i sæson,  Mad,  Natur

Smoothie med skvalderkål

Når du hører ordet skvalderkål, er det første, du tænker på, nok ikke en lækker og forfriskende smoothie. De fleste haveejere betragter nemlig skvalderkål som ukrudt, og det kan være en evig kamp at få bugt med den grønne plante.

Men skvalderkål er faktisk sprængfyldt med gode næringsstoffer og har et højt indhold af C-vitamin. Det er derfor oplagt at bruge planten i din madlavning i stedet for blot at smide den væk. Når bladene er helt friske og nye, egner de sig perfekt i salat, supper eller smoothie, som jeg har brugt dem i her.

Skvalderkål smoothie

Ingredienser til 2 glas

  • 1 god håndfuld skvalderkål
  • 1 håndfuld friske eller frossen mango
  • 1 passionsfrugt
  • 1 frossen eller frisk banan
  • 3 dl af din favorit plantedrik

Sådan gør du

Blend alle ingredienser sammen i en blender. Ønsker du en tyndere og mere flydende konsistens, kan du tilsætte mere plantedrik undervejs. Hvis du synes, din smoothie smager ’’for grønt’’, kan du tilsætte en ekstra banan eller mere mango.

 

Jeg håber, du vil prøve at bruge skvalderkål i din madlavning, da det er en smart måde at få brugt ukrudtet på. Hvis du vil have mere inspiration til, hvordan du kan bruge skvalderkål i din madlavning, har Vild Mad udviklet en masse lækre opskrifter. Her kan du også læse mere om planten og dens oprindelse.

 

Velbekomme!

 

/Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *