Danske råvarer i sæson,  Mad

Spis sæsonens råvarer – august

Vi har nu taget fat i den sidste sommermåned, og vi er derfor nået til august måneds råvarer i min serie ”spis sæsonens råvarer”.

De fleste er kommet tilbage fra ferie, og hverdagen er igen over os, men heldigvig byder august på en masse fantastiske råvarer, som vi kan mæske os i, mens vi vænner os til hverdagslivet igen.

Jeg elsker at spise sæsonbaseret, da hver måned byder på de mest fantastiske råvarer, og råvarerne smager bare bedre, når de er i sæson. Når råvarerne kan findes lige uden for døren, skal de heller ikke fragtes fra andre lande – og så er det jo gavnligt for miljøet.

Sæsonens råvarer august

Hindbær

Sæsonens råvarer august hindbær brombær

 

 

 

 

 

Jeg er helt vild med bær på mange tider af døgnet, og derfor har jeg også taget to med i dette skriv. Det første er hindbær, der har et højt vandindhold, og de lyserøde bær indeholder derfor få kalorier. På trods af det høje vandindhold, er hindbær stadig en god kilde til C-vitamin, B9-vitamin (folat) og E-vitamin. Udover at indeholde en masse vitaminer, smager hindbær himmelsk.

Bærrene kan spises til morgenmaden eller som en snack, men de smager også fantastisk i desserter. Jeg har derfor udviklet en opskrift i samarbejde med Annette på lækre isbarer med hindbær og hvid chokolade.

Sæsonens råvarer august opskrift isbarer med hindbær og hvid chokolade

Brombær

Sæsonens råvarer august brombær

 

 

 

 

 

Det andet bær, som jeg vil fremhæve, er brombær. Hvis du går en tur i den danske natur, vil du mange steder finde brombærbuske, som bugner af de skønne mørke bær.

Brombær er desuden en ekstremt god kilde til E-vitamin og indeholder – ligesom hindbærret – forholdsvis få kalorier.

Du kan bruge brombær i din morgenmad, salater og desserter. Jeg synes personligt, de smager virkelig godt i en tærte.

 

Squash

Sæsonens råvarer august squash

 

 

 

 

 

Squash er en fin grøntsag, som derfor kun giver kroppen meget lidt energi. Det er dog en god kilde til A-vitamin, C-vitamin samt B9-vitamin (folat).

Squash kan bruges i et hav af retter. Hvis du vil bruge dem til noget lidt utraditionelt, så prøv denne opskrift på lækre sprøde squashchips.

Sæsonens råvarer august squash

Majs

Sæsonens råvarer august majs

 

 

 

 

 

Grillede majs med smør og salt er en klassisk sommerspise, men kogte friske majs smager også fremragende i salater.

Majs er er en god kilde til fibre og antioxidanter og indeholder kalium, magnesium, mangan samt vitaminerne A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin samt folat (B9-vitamin).

 

Jeg håber, du har mod på at kaste dig ud i at bruge nogle af denne sæsons råvarer i din madlavning.

 

/Charlotte Harken

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *