Danske råvarer i sæson,  Mad

Spis sæsonens råvarer – juli

Sommeren er i fuld gang, og vi er derfor nået til juli måneds råvarer i min serie ’’Spis sæsonens råvarer’’.

Jeg elsker at spise sæsonbaseret, da hver måned byder på de mest fantastiske råvarer, og juli måned er ingen undtagelse! Derudover gavner det miljøet, når du spiser efter, hvad der er i sæson, da råvarerne derved ikke skal fragtes fra andre lande.

Sæsonens råvarer

Tomater

Sæsonens råvarer - tomat

 

 

 

 

 

Vidste du, at der findes over 2.500 forskellige tomatvarianter?

Tomater er en skøn og sund spise, og grøntsagen kan bruges i et hav af retter. Du kan for eksempel lave en frisk tomatsalat til grillmaden eller koge tomaterne ind til en skøn tomatsauce.

Tomater indeholder forholdsvis få kalorier. Grøntsagen har desuden et højt indhold vitaminer og mineraler såsom A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, jern og zink. Derudover finder du lycopen og betacaroten i tomater.

 

Ærter

Sæsonens råvarer - ærter

 

 

 

 

 

Jeg elsker ærter, og de smager skønt som en snack, men de kan med fordel også bruges i salater, pastaretter, risotto osv. Ærterne smager endnu bedre her om sommeren, hvor de har en skøn sødme.

Ærter har et højt indhold af A-vitamin, C-vitamin og K-vitamin, og bælgfrugten er derfor fyldt med gode næringsstoffer. Det kan være en god ide at spise ærterne sammen med en fedtholdig fødevare, så din krop kan optage K-vitaminerne, da det er et fedtopløseligt vitamin.

Hyldeblomst

 

 

 

 

 

Lige nu pryder de smukke hyldeblomster den danske natur, men blomsterne kan mere end blot være til pynt. De smager nemlig vidunderligt!

Mange vælger at bruge hyldeblomsterne i safter. Saften kan du for eksempel brug til en hyldeblomstkoldskål eller en hyldeblomstsorbet. Du kan også dyppe hyldeblomstskærmene i pandekagedej og friturestege dem i olie, og du får de mest fantastiske hyldeblomstpandekager.

Hybenrose

Hyben er definitionen for 10 forskellige vilde roser med spiselige frugter og bær. Hybenbusken er meget udbredt her i Danmark, og den pryder især de danske strandområder. Jeg kan varmt anbefale dig at plukke nogle af de smukke blomsterblade på en af dine strandture. Bladene har nemlig en sød og aromatisk smag, som egner sig godt i en saft eller gele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velbekomme og god sommer!

/Charlotte Harken 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *