Mad

Sprøde hjemmelavede squashchips

Vi elsker chips! Det er den perfekte snack, når man får gæster eller blot skal hygge foran fjernsynet. Chips behøves dog ikke altid være lavet af kartofler. Hvorfor ikke lave dem af squash, som netop er i højsæson her i august måned?

Dine gæster bliver helt sikkert imponerende, hvis du serverer hjemmelavede squashchips for dem. Derudover er hjemmelavede squashchips sundere end de kartoffelchips, du kan købe i supermarkedet. Det er da en ren win-win-situation!

Chipsene er nemme at lave og kræver få ingredienser. Hvis du ønsker det, kan du sætte dit eget personlige præg på chipsene og krydre dem med dit favoritkrydderi.

squashchips

Ingredienser til en portion squashchips:

  • En stor eller to små squash
  • 2 tsk olivenolie
  • Salt og peber efter behov
  • hvidløgsgranulat, chili eller en anden form for krydderi

Sådan gør du:

squashchips

 

 

 

 

 

Forvarm din ovn til 125 grader.

Skær squashen i helt tynde skiver med kniv eller på et mandolinjern. Hvis du bruger et mandolinjern, er det vigtigt, at du passer på fingrene.

Placer skiverne på en smurt bageplade eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er vigtigt at skiverne ikke overlapper eller rør hinanden, da chipsene derved ikke bliver sprøde.

Pensl squashskriverne med lidt olivenolie og drys med salt, peber og evt. andre krydderier, hvis du ønsker dette.

Bag squashschipsene indtil de er sprøde, det tager cirka en time.

Lad chipsene køle helt af og opbevar dem herefter i en pose eller en lufttæt beholder, indtil de skal spises.

 

Hvis du vil vide mere om, hvilke råvarer der ellers er i sæson her i august, kan du læse Charlottes blogindlæg i serien ”Spis sæsonens råvarer”. Her sætter hun hver måned fokus på Danmarks fantastiske råvarer. Du finder indlægget her.

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *