Mad

Stegt grønkål

Lige nu er grønkål overalt at finde i de danske supermarkeder, og det er derfor oplagt at bruge den vitaminfyldte kålsort i din madlavning, mens den er i sæson.  Du kan for eksempel lave stegt grønkål, som er en nem måde at bruge kålen på.

Selvom grønkål er rig på vitaminer, indeholder det få kalorier og er samtidig en god kilde til kostfibre og holder gang i din fordøjelse.

Opskriften her svarer til 4 portioner og kan enten serveres som tilbehør til en ret eller et hurtigt og let måltid.

Stegt grønkål

Det skal du bruge

  • 300 g frisk grønkål
  • Saften og skallen fra 2 økologiske citroner
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • Flagesalt
  • 2 spsk. olivenolie

Stegt grønkål

Sådan gør du

Skyl den friske grønkål, og riv bladende af de tykke stilke. Hvis du har en juicer, er det oplagt at bruge stilkene til juice, da de indeholder mange gode næringsstoffer.

Dup kålen helt tør med et rent viskestykke, eller tør den i en salatslynge.

Varm olien op på en pande, og steg grønkålen i ca. 4 minutter. Kålen skal stadig have være bid, så pas på at den ikke får for meget.

Rist græskarkerne på en pande og drys med salt. Du kan også erstatte græskarkernerne med frø eller hakkede nødder.

Vend nu den stegte grønkål sammen med den friskpressede citronsaft og revet citronskal. Smag til med salt og peber, og afslut med at drysse græskarkernerne udover grønkålen.

 

Hvis du vil vide mere om, hvilke råvarer der ellers er i sæson nu, kan du læse Charlottes blogindlæg, hvor hun sætter fokus på november måneds råvarer.

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *