Mad

Stegt spidskål

Vi elsker spidskål, og da kålsorten er i sæson, er det oplagt at bruge den i din madlavning netop nu. Du kan for eksempel lave stegt spidskål, som vi har gjort her.

Spidskål er supersundt, og i modsætningen til mange andre kålsorter undgår du her den bitre eftersmag.

Stegt spidskål er en fantastisk ret, da den både kan nydes som den er eller bruges som tilbehør til diverse retter. Mængden i denne opskrift passer som tilbehør til 4 personer.

Stegt spidskål

Det skal du bruge til 4 personer:

Spidskål, Stegt spidskål

 

 

 

 

 

  • 1 spidskål (delt i kvarte)
  • 1 citron, helst økologisk
  • 50 g smør
  • En håndfuld grofthakkede nødder
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber

 

Sådan gør du

Stegt spidskål, spidskål, spidskål på pande

 

 

 

 

 

Smelt smørret på en stor pande. Skær citronen i halve og læg den med skærefladerne nedad på panden. Steg herefter de kvarte spidskål ved middelvarme, til de er møre og gyldne, det tager ca. 15 minutter. Husk at vende spidskålen undervejs, så den får stegeskorpe på alle sider.

Anret spidskålen på et fad og pres den karamelliserede citron udover kålen (pas på den er varm). Drys til sidst med hakkede nødder, flagesalt og friskkværnet peber.

Den stegte kål egner sig især godt til kød og fisk.

 

Hvis du vil vide mere om, hvad der ellers er i sæson her i februar måned, kan du læse Charlottes indlæg i serien ”Spis sæsonens råvarer”.

Velbekomme!

/Annette og Charlotte Harken

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *