
Vegansk spaghetti bolognese – så kan alle være med!
Spaghetti bolognese er en klassisk italiensk ret, men du behøver ikke gå glip af den skønne ret, selvom du ikke spiser kød eller animalske produkter. Vi har nemlig udviklet en opskrift på vegansk spaghetti bolognese, og den smager forrygende!
Retten egner sig også perfekt til dig, som blot ønsker at indføre flere kødfrie dage. Du kan sagtens erstatte den veganske pasta med en normal pasta, hvis du ønsker det.
Ingredienser:
- 1 mellemstort løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignon
- 1 groftrevet squash eller aubergine
- 3 stængler groftrevet bladselleri
- 75 g soltørrede tomater (kan udelukkes)
- 1 dåse hakkede tomater eller 1 flaske tomatsauce
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 50 g røde linser
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. finthakket rosmarin eller tørret rosmarin
- 1 tsk. timian, frisk eller tørret timian
- 1 tsk. paprika, kan erstattes med chilipulver, hvis du ønsker mere smag
- Salt
- Sort friskkværnet peber
- Olie til stegning
- 400 g vegansk spaghetti
Sådan laver du vegansk spaghetti bolognese:
Sautér finthakkede løg og hvidløg i olie til de er klare og bløde. Tilsæt finthakkede champignoner og sautér under omrøring ved høj varme.
Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Sæt låg på gryden, skru ned for varmen og lad retten småsimre i 15 minutter.
Smag herefter til og lad retten simre i yderligere 10 minutter, mens du tilbereder spaghettien.
Top eventuelt af med frisk basilikum. Hvis du ikke vil have en vegansk version, kan du rive lidt parmesanost udover retten, inden den serveres.
Du kan sagtens bruge andre grøntsager, end vi har gjort, såsom peberfrugt, ligesom du også kan bruge grønne linser i stedet for røde. Dog skal det siges, at jo flere røde grøntsager du bruger, desto mere rød bliver retten, og den vil dermed ligne mere en klassisk Bolognese.
Velbekomme!
Annette og Charlotte Harken
Du vil muligvis også synes om

Madpakker fra helvede
9. november 2020
En anderledes vinterferie
12. februar 2021
En kommentar
Pingback: